Upplands Väsby Båtsällskap
En pärla i Mälaren

Jollesektionen

SEGLING, SEGLARSKOLA, TÄVLINGAR, BÅTLIV

I Jollesektionen vill vi skapa intresse för segling och båtliv hos barn, ungdomar och vuxna.  Vi arrangerar seglarskola, tävlingar, turseglingar, läger och annat. 

Vi tycker gemenskap och trivsel är nyckelord.

Vi seglar Trissjolle och Optimistjolle. Klubben har också två Fabola Flipper och två E-jollar.

Vi kommer att jobba en hel del med att lära oss hantera och sköta båtarna.
Ansvariga för verksamheten är Carl Henrik (KÅHÅ) Ridderstad, Janne Salomonsson.

Vi vill att segling skall vara roligt och tillgängligt för alla.  Är du intresserad att börja segla? Kom med i vår seglarskola.

Vår seglarskola är en av Svenska Seglarförbundets seglarskolor. Deltagande i kurserna berättigar till deltagande i träning/spontansegling och klubbtävlingar på helger och ibland på onsdagskvällar.

Du kan testa om du kommer på vår ”Prova på segling" den 16 juni kl 10.00 – 15.00.

Plan för seglarskolor 2018:

Seglarskola 1: Vuxna och barn och ungdomar.  25 juni - 29 juni. Kursavgift 1000 kr/deltagare
Seglarskola 2: Vuxna och barn och ungdomar 6 juli - 10 juli. Kursavgift 1000 kr/deltagare

Första veckan i juli anordnar Väsby kommun en upplevelsevecka i Väsby friluftsområde. Jollesektionen kommer att medverka fredagen den 6 juli då det erbjuds "prova på segling" kl.10.00 - 16.00. Mer information och anmälan kommer att läggas ut på Väsby kommuns hemsida. Tycker man att detta var spännande och kul så finns det i mån av plats möjlighet att anmäla sig till seglarskolan som är den 6 juli - 10 juli.  

Minimiålder är 8 år, och du skall vara simkunnig (kunna simma 200 meter). Egen flytväst är önskvärt.

Mer information och tips får du när du har anmält dig.  Efter anmälan kommer du att få avisering på deltagaravgift och 100 kr för jollemedlemsavgift 2018 i klubben (gäller ej de som är medlemmar i klubben).

Anmälan sker till KÅHÅ, se kontaktuppgifter nedan. 

Ange: Namn, adress, telefon, personnummer, E-post.

Övrig verksamhet:
Efter seglarskolorna har vi seglingsträning många helger och en del onsdagskvällar där vi bl a ordnar poängtävlingar. Mer information kommer på hemsidan.
Deltagare i seglarskolan är med utan kostnad. Anmäl intresse, annars blir det inte av.

Vill du segla SM? Detta är din möjlighet? Då är det här träningen för dig. Trissjolle SM går 28 – 29 juli på Mörkö med Oaxen BK som arrangör (söder om Södertälje). Under året kommer vi eventuellt att arrangera regionala tävlingar för trissjollar. Vill du träna trissjolle så finns det möjligheter. Bara hör av dig. Målet kan vara SM trissjolle.

Vi behöver fler i verksamheten. Vill du ge oss ett handtag, hör gärna av dig. Att jobba med båtarna och ha sköna stunder tillsammans på klubben är både kul och lärorikt. Är du med så får du också tillgång till båtarna.

Jolleansvarig
KÅHÅ Ridderstad 
Tfn: 070-343 16 36
E-post: kaahaa@gmail.com